Kilo aldırmayan makarna nasıl olur?

Beslenmeden makarna, ekmek, bulgur gibi karbonhidratların tamamen çıkarılmasının doğru olmadığına vurgu yapan diyetisyenler, diyetlerde gereksinim doğrultusunda karbonhidrat tüketilmesini öneriyor. Dikkat edilecek en önemli nokta ise tüketilen karbonhidratın miktarı.

Eklenme Tarihi : 09.02.2017 17:17

"TAHIL GRUBUNU YEMEZSENİZ, ZAYIFLAYAMAZSINIZ"

Sempozyumda gazetecilere açıklama yapan Obezite Diyetisyenliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Nevin Şanlıer, yeterli ve dengeli beslenmede karbonhidratların çok önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. 

Bir kişinin günlük enerjisinin yüzde 50-60'ının karbonhidratlardan elde edildiğini anlatan Şanlıer, bu nedenle besinler içinde karbonhidratların en çok kullanılan yiyecekler arasında yer aldığını söyledi.

Şanlıer, karbonhidratların bir gramının 4 kalori enerji verdiğini dile getirerek, bunların içine ekmek, tahıl grupları, makarna, pilav, eriştenin girdiğini belirtti. 

“DİYETİNİZDEN MAKARNA, BULGUR VE EKMEĞİ TAMAMEN ÇIKARMAYIN”

Diyetler içinde de karbonhidratların mutlaka olması gerektiğine dikkati çeken Şanlıer, "Bizim ana besin kaynağımız olduğu için günlük öğünlerimizden ya da diyetimizden tamamen makarna, ekmek, pilav ve bulgurun çıkarılması olmaz. Bunların, mutlaka diyetlerimizde her gün olması gerekiyor. Bilimsel çalışmalar da gösteriyor ki günlük olarak da karbonhidrat tüketiminin yetişkin bir bireyde 130 gramın altına düşmemesi gerekiyor" diye konuştu.

YEMEK HABERLERİ

YEMEK FOTO GALERİSİ

YEMEK VİDEO GALERİ

250 Karakter