Yemek yaparken bu hatalara düşmeyin!

Yemek yaparken fark etmeden düştüğümüz bazı hatalar, yemeğin lezzetini büyük oranda etkiliyor.

Eklenme Tarihi : 08.02.2017 16:24

Tavayı çok fazla doldurmak

Yemek yaparken tavayı ağzına kadar doldurmak büyük bir hata. Tavadaki malzemelerin her yerinin eşit şekilde pişebilmesi için arada boşluklar olması şart.

Oda ısısı kuralına uymamak

Kek ve poğaça tarzı yiyecekler hazırlarken yumurta ve süt gibi malzemelerin oda ısısında kullanılması gerektiğini unutmayın.

Yemeği pişerken tatmayı ihmal etmek

Tuzu ya da baharatı eksik olmuş bir yemek pek de lezzetli sayılmaz. Bu duruma düşmemek için yemek pişerken tatmalı ve eksikleri o sırada gidermelisiniz. Yemeğe sonradan tuz ve baharat eklemek lezzeti istenen oranda arttırmaz.

Fazla ya da az pişirmek

Yemeği yakacak kadar çok pişirmek de, olması gerekenden az pişirmek de ciddi hatalardandır. Tam kıvamını yakalamak ustalık ister. Her yiyeceğin pişme kıvamı ve süresini dikkate almalısınız.

Yağ seçimine dikkat etmemek

Sağlıklı olsun diye her yemeği zeytinyağıyla pişiriyorsanız, hata ediyorsunuz. Lezzetli bir pilav için tereyağı ve kızartmalar için ayçiçek yağı kullanmaktan çekinmeyin.

Sebzeleri ıslakken pişirmek

Sebzeleri pişirmeden önce iyice yıkamak ne kadar doğru bir adımsa, onları kurumadan tencereye almak da o derece hatalıdır. Sebzeleri pişirmeye başlamadan önce iyice kurumasını sağlayın.

YEMEK HABERLERİ

BENZER HABERLER

YEMEK FOTO GALERİSİ

YEMEK VİDEO GALERİ

250 Karakter