Canını seven bu erikten bolca yesin!

Canını seven bu erikten bolca yesin!
1 / 10

Ala eriği olarak da bilinen bu erik, Ağustos - Eylül ayları arasında olgunlaşınca, dallardan toplanıp temizlenir. Kabukları tek tek elle soyulduktan sonra çam tahtalarına serilerek, çam tahta kokusunu içine çekerek kuruması sağlanır.

Bu şekilde kurutulduktan sonra Ala eriği Üryani eriği adını alır. Meyvesi normal siyah eriğe göre daha küçük, biçimi yuvarlağa yakın ve kabuğunun rengi koyu mavimsi ve ince kabukludur. Hafif ekşimsi bir tadı vardır ve kurudukça ekşi tadı daha baskın hale gelir. 

31.05.2017 09:31 tarihinde eklendi 22 kez tıklandı

BENZER GALERİLER

EN ÇOK TIKLANANLAR

KATEGORİNİN DİĞER VİDEOLARI

250 Karakter